ЗСУ офіційно підтвердили закріплення на лівому березі Дніпра

ЗСУ офіційно підтвердили закріплення на лівому березі Дніпра

Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Проводяться диверсійні, рейдові та розвідувальні дії. Виявляються шляхи логістичного постачання боєприпасів та продовольства окупантів. Здійснюється розвідка місць розташування особового складу та техніки російсько-окупаційних сил, позицій артилерії тощо, з метою їх подальшого знищення відповідними засобами ураження. Тривають важкі бої.

Попри достатньо серйозну лінію укріплень та потужний опір ворога, вдалося провести декілька вдалих та успішних дій.

Морська піхота України заявляє про створення кількох плацдармів на лівому березі Херсонської області, про що останні тижні писали ЗМІ.

«Сили оборони України провели серію успішних дій на лівому березі річки Дніпро на Херсонському напрямку. Українським морським піхотинцям у взаємодії з іншими підрозділами Сил оборони вдалося закріпитися на кількох плацдармах», – повідомляють морпіхи.

Повідомляється, що армія РФ втратила понад тисячу людей загиблими та дві тисячі пораненими, а також десятки одиниць різної техніки та складів БК.

Наразі морпіхи завдають ударів по об’єктах РФ на лівому березі.

Водночас CNN пише, що «успіхи України на лівому березі Дніпра незначні».

«Проукраїнський Telegram-канал, що уважно відстежує військові операції, повідомив у четвер, що кілька невеликих плацдармів довелося залишити», – повідомило видання.

У статті йдеться, що «утримання деяких позицій (ЗСУ на лівому березі – Ред.) було надто дорогим чи непрактичним».

Поділитись