ЗСУ економлять боєприпаси через затримку американської допомоги

ЗСУ економлять боєприпаси через затримку американської допомоги

Українські війська вже нормують боєприпаси через затримку американської допомоги, припинення підтримки з боку США для України буде критичним.

Про це пише CNN.

Високопоставлені чиновники з США та України повідомили, що зараз російські війська вже мають перевагу у снарядах над ЗСУ у п’ять-сім разів. Це призводить до додаткових втрат у лавах української армії.

За оцінками західних офіційних осіб, без додаткової допомоги США в Україні спочатку закінчаться ракети великої дальності, потім ракети ППО, пізніше артилерійські боєприпаси та протитанкові ракети Javelin і зенітні ракети Stinger.

«Кожна категорія боєприпасів має вирішальне значення для оборони України. Ракети великої дальності, такі як британські крилаті ракети Storm Shadow, відіграли ключову роль в успіху України у відкиданні Чорноморського флоту рф на сотні миль, щоб відкрити транспортний коридор для зерна та інших товарів. Ракети ППО виявилися особливо важливими в останні тижні, оскільки росія розширила свої атаки на цивільну інфраструктуру цієї зими. Ракети меншої дальності дозволили українським силам захиститися від російських танків і літаків, які чисельно значно переважають їхні власні», — йдеться у матеріалі.

Один високопоставлений американський військовий чиновник вважає, що без допомоги Штатів та НАТО Україна протримається у цій війні лише кілька місяців і поразка станеться вже влітку 2024 року, пише CNN.

У Європі також зростає невдоволення діями Конгресу США, який блокує допомогу Україні.

«Я не думаю, що люди до кінця усвідомлюють, що насправді означатиме поразка України. Ми побачимо жахливі речі: етнічні чистки та тотальне знищення України. Згадайте, що робили в Бучі. Якщо ми зможемо цьому запобігти, це вже буде успіхом», — сказав неназваний європейський дипломат.

Поділитись