Буданов прокоментував інформацію про взяття ЗСУ Криму

Буданов прокоментував інформацію про взяття ЗСУ Криму

Глава ГУР Кирило Буданов прокоментував свій осінній прогноз про те, що цієї весни ЗСУ увійдуть до Криму.

«Час у нас ще є», – сказав він і додав, що вийти на кордони 1991 року – «цілком досяжне завдання цього року». На його думку, у ході контрнаступу «достатні обсяги території будуть повернуті силовим шляхом».

На запитання про те, чому Захід та Україна говорять про низькі темпи постачання озброєнь, Буданов відповів так: «А хто знає реальні темпи постачання озброєння?»

На фронті, на думку глави ГУР, росіяни «повністю перейшли всюди у позиційну оборону. Єдині місця на фронті, де проходять їхні спроби атакувати – це спроба у місті Бахмут, це спроба охопити з півночі місто Авдіївка, локальні бойові дії у місті Мар’їнка».

Також Буданов оцінив темпи російської мобілізації. «Вона рухається нормально. У середньому вони за місяць мобілізують 20 тисяч». За його словами, з тієї кількості, яка була офіційно покликана, близько 120 тисяч відправлено на фронт.

На питання, чи можуть західні союзники призупинити військові постачання у разі невдачі контрнаступу, Буданов припустився цього.

«Теоретично – можуть. Чи станеться це насправді – я так не думаю станом зараз», – заявив голова військової розвідки. «Якщо якась країна вирішить уповільнити темпи – хтось замінить це місце. Будемо знаходити варіанти», – додав він.

Буданов упевнений, що візит Путіна на захоплені території мав місце. Але це, на його думку, був двійник: «Це залежить від того, що ви хочете вважати Путіним. У всякому разі, це був двійник», – заявив глава розвідки в інтерв’ю «РБК-Україна».

Поділитись