ЗМІ: Байден сформував коаліцію в НАТО для боротьби з РФ

ЗМІ: Байден сформував коаліцію в НАТО для боротьби з РФ

Президент США Джо Байден та екс-директор ЦРУ Девід Петреус висловилися про створення в НАТО власної «коаліції бажаючих» для боротьби з Росією.

Про це повідомило видання The American Conservative.

«Сьогодні Білий дім Байдена, схоже, розглядає можливість використання багатонаціональних сил, орієнтованих на Росію. Альянс НАТО не може дійти одноголосного рішення про військове втручання у підтримку України. Але, як нещодавно сигналізував Девід Петреус, президент та його генерали формують свою власну „коаліцію охочих“. Коаліція нібито складатиметься переважно, але не виключно, з польських і румунських сил, з армією США в її ядрі, для використання в Україні», — повідомляє видання у своєму матеріалі.

Наразі триває обговорення цілей, методів та кінцевого результату майбутньої кампанії коаліції. Одним із найголовніших проблем у створенні «коаліції охочих» є питання: вона формується з політичних причин чи «для розширення сфери впливу Штатів», зазначає видання. Зрештою, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг наполягає на тому, що поразка України буде оцінена як поразка всього альянсу.

Поділитись