Зеленський створив паралельні треки для спілкування з командувачами різних родів військ

Зеленський створив паралельні треки для спілкування з командувачами різних родів військ

Президент Зеленський фактично створив паралельні треки для спілкування з командувачами різних родів військ в обхід головкома ЗСУ Залужного.

Йдеться, зокрема, про командувачів Сухопутних військ Олександра Сирського і Повітряних сил Миколу Олещука.

Прямий контакт із командувачами пришвидшує роботу для президента, але дестабілізує роботу головкома ЗСУ, який вчасно не отримує повної інформації від підлеглих.

«Розумієте, часом є враження, що Зеленський має два види ЗСУ: «хороші», якими командує Сирський та інші фаворити, і «погані», які підпорядковуються Залужному. Це дуже демотивує головкома і головне – заважає командувати всією армією», — наголошує співрозмовник “УП” з близького оточення Залужного.

Звільнення обласних воєнкомів та відставки командувачів ССО Хоренка і Медичних сил ЗСУ Остащенко «через голову» Залужного, кримінальна справа проти командувача Об’єднаних сил Наєва також вносять нестабільність у командну вертикаль.

Але найбільше градус напруги між президентом і головкомом ЗСУ піднявся після початку контрнаступу на півдні.

«Люди з ОП, які раніше брендували криваву оборону «Фортеці Бахмут», розігнали очікування суспільства через “єдиний марафон” і мережу своїх медійних ресурсів до таких висот, що звичайний обиватель очікував щонайменше звільнення Криму. А з ним — і західні партнери України. Якби не було цієї політичної розкрутки, чисто воєнні проблеми боїв на півдні було б куди легше сприйняти, зрозуміти, прокомунікувати і визначити винних», — зауважують журналісти.

Поділитись