Залужний заявив про 10-кратну вогневу перевагу Росії

Залужний заявив про 10-кратну вогневу перевагу Росії

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний закликав Сполучені Штати Америки надати Україні більше артилерійських систем калібру 155 мм.

Про це він повідомив у Facebook за підсумками розмови із головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

Залужний поінформував генерала Міллі про поточну оперативну обстановку, зокрема про те, що противник сконцентрував головні зусилля на півночі Луганської області.

«Він масово застосовує артилерію та, на жаль, має десятикратну вогневу перевагу. Але, попри все, ми продовжуємо утримувати позиції. Кожен метр української землі там политий кров’ю, але не лише нашою, а й окупанта», — наголосив Залужний.

Крім того, головнокомандувач ЗСУ повідомив, що складною є ситуація, зокрема, у місті Сєвєродонецьк.

«Туди ворогом було перекинуто до семи батальйонно-тактичних груп. Незважаючи на щільний вогонь, нам вдалося зупинити супротивника», – наголосив Залужний.

Як зазначив головнокомандувач ЗСУ, зазнаючи невдач на Луганському напрямку російські війська відновили обстріл житлових кварталів Харкова, що вимагає від українських сил адекватних дій.

За його словами, збройні сили РФ продовжують обстрілювати артилерією та мінометами підрозділи українських сил оборони у Чернігівській та Сумській областях. Українські сили ведуть вогонь у відповідь.

«На окремих напрямках ми перейшли до контрнаступних дій. Станом сьогодні ширина фронту 2450 км, у тому числі на 1105 км ведуться активні бойові дії. Я вкотре повторив генералу Міллі своє прохання — у найкоротший термін допомогти нам отримати більше артилерійських систем калібру 155 мм», — зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Також Залужний поділився із Міллі стратегічними цілями Генерального штабу ЗСУ.

«Розуміння стратегії нашої збройної боротьби та проведення операцій допоможе забезпечити прозорість взаємин з партнерами, чіткі та зрозумілі кількісні та часові рамки міжнародної технічної допомоги, про яку ми просимо. … Ми обмінялися думками щодо перебігу та застосування вже наданого озброєння, провели аналогії з ленд-лізу часів Другої світової війни та обговорили сценарії подальшого розвитку ситуації», — зазначив він.

Окремо Залужний повідомив, що вважає Міллі “своїм наставником”, про що йому повідомив і подякував за це.

Поділитись