Зеленський заявив про готовність до зустрічі з Путіним в будь-якому місці

Зеленський заявив про готовність до зустрічі з Путіним в будь-якому місці

Президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітися з російським лідером Володимиром Путіним в будь-якому місці, повідомляє газета Financial Times.


Раніше глава офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що вважає некоректним запрошувати президента РФ Володимира Путіна до Києва.

“Місце не має значення, йдеться про зміст”, – заявив Зеленський в інтерв’ю газеті.

Зеленський у відеозверненні по ситуації з безпекою в країні раніше запропонував Путіну “зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна”. Путін заявив, що українське керівництво під час обговорення питань сходу України для початку має зустрітися з керівництвом ДНР і ЛНР, а потім вже з російськими представниками. Також російський лідер заявив, що готовий прийняти Зеленського в Москві в будь-який зручний час, якщо він хоче обговорити двосторонні відносини.

Віце-прем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков вважає, що Зеленський не поїде в Москву на переговори з Путіним, їх переговори повинні відбутися в рамках “нормандського формату” (Україна, РФ, Німеччина, Франція).

Глава делегації Києва в контактній групі Донбасом Леонід Кравчук заявив, що Зеленський може вести переговори з Путіним тільки в нейтральній країні, а не в Росії. Глава самопроголошеної Донецької народної республіки Пушилін зазначив, що для мирного врегулювання конфлікту в Донбасі потрібен прямий діалог ДНР і ЛНР з Києвом.

Поділитись