Зеленський в ООН заявив про втрату Україною більше 15% ВВП

Зеленський в ООН заявив про втрату Україною більше 15% ВВП

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україна втратила більше 15% ВВП після анексії Криму Росією, а також конфлікту на Донбасі.

Таку думку український лідер висловив під час виступу на політичному форумі високого рівня з питань сталого розвитку. Зеленський зазначив, що “Україна віддана своїм зобов’язанням, що стосуються досягнення цілей сталого розвитку”. За його словами, їх реалізації перешкоджають два фактори. Один з них – це “внутрішньополітична традиція”, при якій “важливі реформи зустрічають опір”, уточнив Зеленський. Як він запевнив, “новий український уряд займеться цією проблемою”.

Другий фактор пов’язаний з діями Росії. “Жодна країна не може виконати цілі сталого розвитку інакше, ніж в умовах миру і безпеки”, – сказав Зеленський. Згідно з його твердженням, внаслідок анексії Криму Росією, а також переходу ряду районів на Донбасі під контроль ополченців “Україна втратила понад 15% ВВП і 15% обсягів промислового виробництва”.

“Україна також втратила “80% вугільних шахт, а також банківських активів в розмірі $ 5 млрд”. “Ще більш важливо те, що Україна втратила українських громадян”, – додав Зеленський.

Український президент виступив з твердженням, що “разом з іноземними партнерами” його країна “зможе повернути свої території політичним шляхом, припинити війну і встановити мир”. “Це найважливіше завдання для нас”, – сказав він.

Поділитись