Збита над Феодосією ракета пролетіла 460 кілометрів

Збита над Феодосією ракета пролетіла 460 кілометрів

Для удару по Криму використовували тактичну крилату ракету «Гром-2».

Україна атакувала об’єкти у Криму за допомогою оперативно-тактичного комплексу «Гром-2». Згідно з поточними даними, ракету було запущено з полігону «Тузли», розташованого в Одеській області на узбережжі Чорного моря.

Західні експерти вважають, що прогрес у проекті українських конструкторів міг би досягти лише за допомогою Заходу. При цьому ОТРК «Гром-2» інтегрував імовірно вже готові технологічні рішення та обладнання, залишивши з українських розробок, можливо, тільки бойову частину. При цьому передбачається, що спроба використання «Гром-2» може бути пов’язана з необхідністю українського керівництва продемонструвати свою готовність до опору Росії, включаючи використання новітніх військових технологій.

Тим не менш, враховуючи місце пуску ракети, остання подолала відстань у 460 кілометрів, пролетівши, судячи з усього, і над більшою частиною Криму, що тепер викликає дуже серйозні побоювання рашистів, що такі удари можуть завдаватися ЗСУ регулярно, у міру появи ракет, які виробляються на території Польщі.

Поділитись