Закінчиться не скоро — західні партнери припустили, скільки триватиме війна в Україні

Закінчиться не скоро — західні партнери припустили, скільки триватиме війна в Україні

На думку США та представників країн G7, у найближчі кілька років не варто розраховувати на закінчення бойових дій в Україні, адже Путін має намір воювати далі. Захід це закладатиме у військове та фінансове планування на майбутнє.

Про це пише Bloomberg.

Як пише видання, представники G7 під час обіду в кулуарах Генасамблеї ООН погодилися, що війна, ймовірно, ще триватиме у середньостроковій чи довгостроковій перспективі. Зокрема, обговорювалась перспектива того, що війна може тривати ще шість чи сім років і що союзникам необхідно планувати фінансування, щоб продовжити підтримку Києва у такому тривалому конфлікті.

Це набагато довше, ніж припускали західні чиновників на початку 2023 року, але повільний прогрес у контрнаступі України в останні місяці стримав очікування партнерів. Низка офіційних осіб обговорювали це питання на умовах анонімності через делікатність ситуації.

«Це буде нелегко. Це вплине на суспільство, на уряди під час різних виборів у Європі», — заявив в інтерв’ю міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський. «Але наявність цієї середньострокової стратегії довгострокової підтримки України, зрештою, приведе нас до успіху».

Поділитись