Заарештовано ключового фігуранта справи МН17

Заарештовано ключового фігуранта справи МН17

Ключовий фігурант справи про катастрофу малазійського «Боїнга» на Донбасі Леонід Харченко був заарештований в Донецьку в березні. Про це повідомляє «Бі-бі-сі».


У 2014 році над Донбасом ракетою із зенітного ракетного комплексу «Бук» був збитий «Боїнг» авіакомпанії «Малайзійські авіалінії» (рейс МН17). Офіційне розслідування події вела Спільна слідча група, до складу якої входили представники Бельгії, України, Малайзії, Австралії та Нідерландів. Обвинуваченими у справі проходять українець Леонід Харченко і росіяни Олег Пулатов, Ігор Стрєлков і Сергій Дубинський. У першій половині березня суд в Нідерландах приступив до розгляду справи.

11 березня, як розповіли «Бі-бі-сі» обізнані джерела, Харченко був затриманий в Донецьку владою самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР). У той же день він був заарештований і поміщений в слідчий ізолятор (СІЗО) Міністерства юстиції ДНР. 8 травня арешт був продовжений на два місяці.

«Звинувачення смішні – участь в незаконному обшуку в 2014 році і незаконне зберігання зброї», – повідомив один із співрозмовників видання.

На думку іншого, таким чином влада ДНР намагається виключити викрадення Харченка спеціальними службами України.

Поділитись