За затримання закладачів бомби біля Капітолію пообіцяли нагороду в 50 тисяч доларів

За затримання закладачів бомби біля Капітолію пообіцяли нагороду в 50 тисяч доларів

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) оголосило нагороду в 50 тисяч доларів за інформацію, яка допоможе зловити людей, підозрюваних в закладці бомб в штаб-квартирах обох американських партій біля Капітолію під час заворушень 6 січня.

Про це повідомляється на офіційному сайті бюро.

У повідомленні говориться, що приблизно о 13:00 за місцевим часом в поліцію надійшли дані про виявлення саморобних бомб. Одне передбачуване вибуховий пристрій знайшли в штаб-квартирі демократичної партії, друге – в штаб-квартирі республіканців. На поширеному ФБР плакаті зображена людина в медичній масці, який несе по вулиці темний пакет. Людям, яким відомі подробиці інциденту, пообіцяли анонімність.

Про евакуацію штаб-квартир двох партій повідомлялося 7 січня. За даними джерел The New York Times, один з підозрілих предметів знищили сапери.

Протестуючі проти підсумків виборів прихильники президента Дональда Трампа 6 січня увірвалися в будівлю Капітолію і оточили зал сенату. Сенат і палата представників перервали засідання, на якому планувалося затвердити підсумки минулих виборів. Затримано десятки людей, загинули п’ятеро людей.

Поділитись