Росія порадила США змінити Виборчий Кодекс

Росія порадила США змінити Виборчий Кодекс

Міністерство закордонних справ Росії відреагувало на масові заворушення і штурм Капітолію, будівлі Конгресу США у Вашингтоні.

Представник відомства Марія Захарова заявила, що це внутрішня справа США, але в Росії бажають американському народу з гідністю пережити це випробування.

«Бажаємо дружньому американському народові з гідністю пережити цей драматичний момент своєї історії», – наводить агентство її слова.

Захарова поділилась своїми думками з приводу причин надзвичайної події: вона нагадала, що електоральна система Сполучених Штатів архаїчна і не відповідає сучасним вимогам, а ЗМІ активно використовуються в політичній боротьбі. Все це викликало той розкол суспільства, який спостерігається в США, вважає дипломат.

Спікер Держдуми В’ячеслав Володін заявив, що протести в Вашингтоні остаточно підтвердили той факт, що американська система виборів застаріла.

На думку російського парламентарія, американський інститут виборщиків “зжив себе настільки”, що перестав “відбивати суспільні настрої”. Він додав, що минулі вибори стали не першими, які вказують на “архаїчність” цього інституту. А в підсумку це не дозволяє людям самостійно вибирати свого національного лідера, замість них рішення приймає “вузьке коло політичної еліти”.

Володін нагадав, що в цей раз все призвело до трагедії – людських жертв під час заворушень в Капітолії. Він дав пораду США “зайнятися виправленням недоліків власної політичної системи”.

Поділитись