З’явилися повідомлення про введення військових підрозділів до Мінська: помічені солдати і техніка

З’явилися повідомлення про введення військових підрозділів до Мінська: помічені солдати і техніка

У столиці Білорусі помічена колона військової техніки з солдатами. Про це повідомляє телеграм-канал NEXTA Live білоруського журналіста Степана Путіло.

На супроводжуючих колону машинах видно номери, що відповідають номерам автомобілів, зареєстрованих у Вітебській області. Кінцевим пунктом колони нібито стала військова частина 5448: вона розташовується в Мінську, на вулиці Маяковського.

У пості також повідомляється про незвично активне пересуванні підрозділів внутрішніх військ, десантників і прикордонників.

Вчора вночі під Мінськом затримали найманців російської “Приватної військової компанії Вагнера”. Чим вони займалися в Білорусі, поки невідомо, але, за словами представників правоохоронних органів, в країну прибуло понад 200 бойовиків “для дестабілізації обстановки в період виборчої кампанії”.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пізніше назвав надзвичайною подією затримання трьох десятків бойовиків російської “ПВК Вагнера” ​​під Мінськом. Глава держави доручив запросити роз’яснення у Росії про те, що робили ці люди на білоруській території.

“Вони вже, виправдовуючись, говорять, що мало не ми їх самі сюди завезли. Ясно, треба ж якось виправдати свої брудні наміри. Тому дуже просив би, щоб в цій ситуації і з цим фактом було все гранично відверто і чесно”, – сказав білоруський лідер на терміновій нараді з членами Ради безпеки країни.

Лукашенко окремо попросив звернутися до російських ЗМІ і телеграм-каналах з вимогою не поширювати дезінформацію.

“Щоб вони, як Путін каже, пургу не гонили. Якщо винні, треба з цієї ситуації виходити гідно. Чи не винні – добре, у нас немає ніяких цілей зганьбити близьку нам країну”, – підкреслив він.

Поділитись