Папа Франциск закликав росіян стати творцями миру 

Папа Франциск закликав росіян стати творцями миру 

Під час онлайн виступу на Всеросійській зустрічі католицької молоді у Санкт-Петербурзі папа Франциск закликав росіян бути «творцями миру серед конфліктів» та «сіячами насіння примирення».

Зокрема, він закликав громадян рф «ніколи не забувати про спадщину» і нагадав їм, що вони є «нащадки великої росії: великої росії святих, правителів, великої росії Петра І, Катерини ІІ, тієї імперії — великої, освіченої, великої культури та великої людяності». 

«Ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини. Ви — нащадки великої матінки росії, крокуйте вперед з цим. І дякую вам — дякую за ваш спосіб бути, за ваш спосіб бути росіянами», — сказав понтифік.

У МЗС України такі заклики Франциска назвали «духовними скрєпамі» та імперіалістичною пропагандою. Оскільки, говорячи про «потребу» в порятунку «великої Матінки Росії», Кремль зараз виправдовує вбивства тисяч українців і знищення сотень українських міст і сіл.

«Дуже прикро, що російські великодержавні ідеї, які, власне, і є причиною хронічної агресивності росії, свідомо або несвідомо, звучать з вуст Папи Римського, місія якого, в нашому розумінні, якраз полягає в тому, аби відкрити очі російської молоді на руйнівний курс нинішнього російського керівництва», — написав на своїй сторінці у Facebook речник МЗС України Олег Ніколенко.

Поділитись