Байден розпочне свій візит до Європи із зустрічі з Папою Римським Франциском

Байден розпочне свій візит до Європи із зустрічі з Папою Римським Франциском

Президент США Джо Байден розпочне свій візит до Європи із зустрічі з Папою Римським Франциском.

Це буде вже четверта зустріч американського лідера та понтифіка та перша — з того моменту, як Байден став главою держави.

Зустріч Байдена та Франциска багато в чому буде символічною: чинний американський лідер — лише другий в історії США, який сповідує католицтво. У Білому домі кажуть, що президент і глава Римської Католицької церкви матимуть можливість «поміркувати» про те, що відбувається у світі — наприклад, зміна клімату, боротьба з коронавірусом та питання міграції.

При цьому спілкування відбудеться на тлі претензій, які деякі католики пред’являють Байдену через позицію абортів. Американський лідер раніше говорив, що сам особисто виступає проти переривання вагітності, але не може нав’язувати свою позицію пересічним громадянам. Водночас він називав ухвалений нещодавно у штаті Техас закон про заборону абортів після шостого тижня вагітності антиконституційним.

Через це серед вірян та єпископів у США виникла дискусія щодо можливості відлучення Байдена від причастя. Проте Папа Римський Франциск, переконаний противник абортів, розкритикував американських пасторів за те, що вони, як вважає понтифік, привнесли політику у внутрішньоцерковне життя.

Джо Байден сьогодні також проведе переговори з французьким президентом Емманюелем Макроном, а у суботу та неділю візьме участь у саміті країн-учасниць G20.

Поділитись