Британський уряд визнав ПВК “Вагнер” терористичною організацією

Британський уряд визнав ПВК “Вагнер” терористичною організацією

Британський уряд оголосив російську найману групу Вагнера поза законом як терористичну організацію. Це робить незаконним членство в ній або підтримку цієї групи.

Про це повідомило у середу міністерство внутрішніх справ, повідомляє Reuters.

Проект постанови, поданий на розгляд парламенту, дозволить класифікувати активи Вагнера як терористичну власність та конфіскувати їх, йдеться у заяві міністерства.

Міністр внутрішніх справ Великобританії Суелла Браверман назвала Групу Вагнера «жорстокою та руйнівною», додавши, що вона «діяла як військовий інструмент росії володимира путіна за кордоном».

По всій Україні, на Близькому Сході та в Африці Вагнер брав участь у пограбуваннях, тортурах та «варварських вбивствах», що є загрозою глобальній безпеці, йдеться у заяві.

«Вони просто терористи – і цей наказ про заборону чітко дає це зрозуміти в законодавстві Великобританії», – сказала Браверман.

Очікується, що наказ набуде чинності 13 вересня, після чого приналежність до групи Вагнер або її пропаганда, організація або виступ її зборів, а також публічне носіння її логотипу вважатимуться кримінальним злочином та каратимуться тюремним ув’язненням на строк до 14 років.

Поділитись