Всесвітній банк: зростання світової економіки в першому півріччі буде нижче 2,5%

Всесвітній банк: зростання світової економіки в першому півріччі буде нижче 2,5%

Згідно з січневим прогнозом СБ, темпи світового економічного зростання в 2020 році прискоряться до 2,5% з 2,4% в 2019 році.

Темпи глобального економічного зростання в першому півріччі 2020 року, ймовірно, будуть нижче 2,5%, прогнозують в СБ на весь поточний рік. Про це заявив президент СБ Девід Малпасс.

«Хороша новина в тому, що цей прогноз трохи вище темпів підйому в 2019 році, погана – в тому, що в першому півріччі зростання сповільниться через коронавірус», – сказав Малпасс.

«Варто зазначити, що, навіть якщо темпи глобального економічного підйому досягнуто 2,5%, цього буде недостатньо, щоб реально стимулювати зростання в країнах, що розвиваються», – зазначив Малпасс. За його словами, проблема поширення коронавірусу – тема номер один у Світовому банку.

“Ми шукаємо шляхи, як вжити заходів у відповідь або зробити ресурси доступними для країн, що розвиваються. Ми також дуже близько співпрацюємо зі Світовою організацією торгівлі і Всесвітньою організацією охорони здоров’я, які знаходяться на передовій у боротьбі з коронавірусів. Також у нас в розпорядженні є ряд інструментів, які СБ може задіяти в разі пандемії”, – зазначив він.

Поділитись