Влада припинила фінансувати деякі міста через корупцію

Влада припинила фінансувати деякі міста через корупцію

Офіс президента Володимира Зеленського заблокував фінансування місцеві бюджети для недопущення неефективного використання цих коштів через корупцію.

Про це повідомляє «Економічна правда». «Під час зміни влади спостерігалося чимало випадків, коли особи, причетні до державного управління при попередній владі, докладали зусилля для створення проектів з неефективним використанням бюджетних коштів, де існують ризики освоєння ресурсів окремими особами», – заявляють в офісі президента.

Офіс вважає, що представники старої влади намагаються створити всі умови для «освоєння бюджетного фінансування», так як розуміють, що з представниками команди Зеленського «не можна досягти домовленості про корупційні схеми».

Тимчасове припинення фінансування рішень уряду пояснюється необхідністю перевірити ефективність використання бюджетних коштів, запланованих на фінансування інфраструктурних проектів.

Міські бюджети недорахуються субвенцій від уряду на суму в 10,1 мільйона гривень. Гроші надійдуть в міську казну після формування нових органів виконавчої влади.

Раніше Зеленський підкреслив, що корумповані чиновники становлять велику загрозу для української економіки.

Фото Pixabay.

Поділитись