Влада Німеччини ввела нове правило для авіапасажирів

Влада Німеччини ввела нове правило для авіапасажирів

Влада Німеччини ввела нове правило для всіх пасажирів, що прилітають.

При в’їзді в країну з будь-якої частини світу тепер необхідно пред’явити негативний тест на коронавірус. Дане правило діє з ї години 30 березня.

Перевірку необхідно пройти максимум за 48 годин до вильоту, а на кордоні – пред’явити документ з результатом. Йдеться про тестування із застосуванням технології ампліфікації нуклеїнових кислот (ПЛР, LAMP, TMA), або про тести на антигени для прямого виявлення коронавируса SARS-CoV-2. Тести на антитіла не приймаються.

Правило “з тестом – на борт” не поширюється тільки на дітей до шести років. Перевірку здоров’я туристи проходять за свій рахунок. Пасажири, які не подадуть результати тесту в установленому порядку, не будуть допущені в літак.

Громадяни, які перебувають в Німеччину на інших видах транспорту, на кордоні також обов’язково повинні будуть пред’явити негативний тест на коронавірус. Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель закликала громадян відмовитися в цьому році від поїздок як всередині країни, так і за кордон. Вона вказала, що Німеччині загрожує нова пандемія, пов’язана з поширенням нових штамів коронавируса в Європі. За даними фахівців Університету Джонса Хопкінса, які ведуть статистику захворюваності, коронавірус в Німеччині підтвердили вже у 2 мільйонів 794 тисяч 949 осіб.

Поділитись