Der Tagesspiegel: Німеччина розчарувалася в Байдені

Der Tagesspiegel: Німеччина розчарувалася в Байдені

Надії уряду Німеччини на поліпшення взаємин за нової американської адміністрації не виправдалися, пише німецька газета Der Tagesspiegel.


Як зазначає видання, після перемоги Джо Байдена на президентських виборах в Європі і Німеччині передчували повернення до “партнерської співпраці” зі Сполученими Штатами, хоча в Берліні навряд чи хтось мав ілюзії щодо того, що вдасться вирішити всі конфліктні питання.

“Однак надії федерального уряду не виправдалися”, – пише автор матеріалу, приводячи в приклад ситуацію з будівництвом газопроводу “Північний потік – 2” і переговорами щодо мирного врегулювання в Афганістані.

За його словами, перша особиста зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена зі своїм німецьким колегою Хайко Маасом на конференції міністрів закордонних справ НАТО в Брюсселі “не стала хорошою ознакою”, так як перед заходом американська адміністрація здивувала своїх союзників неузгодженим пропозицією про майбутнє Афганістану, яке зводить на нанівець усі попередні плани.

Крім того, перед двосторонньою зустріччю з главою МЗС Німеччини Блінкен зажадав від Берліна остаточно зупинити будівництво “Північного потоку – 2”, не виключивши при цьому введення нових санкцій.

“Активний” і жорсткий акцент держсекретаря Сполучених Штатів на темі газопроводу завадив планам німецького уряду “тактовно” обговорити дане питання, вказує Der Tagesspiegel.

“Навіть противники трубопроводу в Німеччині категорично проти екстериторіальних санкцій США”, – підсумовує автор.

Поділитись