Винного у смерті Флойда Дерека Шовіна відправили у в’язницю суворого режиму

Винного у смерті Флойда Дерека Шовіна відправили у в’язницю суворого режиму

Колишній поліцейський Дерек Шовін, визнаний винним у справі про смерть афроамериканця Джорджа Флойда, переведений до в’язниці суворого режиму Оук-Парк-Хайтс недалеко від Міннеаполіса (штат Міннесота).

Про це повідомив телеканал KARE.

В даний час екс-поліцейський міститься в одиночній камері. “Він перебуває в безпеці і під охороною у в’язниці Оук-Парк-Хайтс”, – наводить телеканал слова представника служби виконання покарань Міннесоти Пола Шнелль.

Згідно з даними на сайті штату, Оук-Парк-Хайтс – це в’язниця з найбільш суворим режимом утримання під вартою в Міннесоті, там можуть знаходитися до 473 ув’язнених.

Суд присяжних в Міннеаполісі у вівторок визнав Шовіна винним у вбивстві другого і третього ступеня, тобто ненавмисному, а також в заподіянні смерті Флойду з необережності другого ступеня. Найтяжчим з цих злочинів є вбивство другого ступеня. Максимальне покарання за нього становить 40 років тюремного ув’язнення.

Резонансний розгляд почався 8 березня. Шовін 25 травня минулого року застосував при затриманні Флойда задушливий прийом. Афроамериканець помер незабаром після цього. 26 травня Шовіна і ще трьох правоохоронців, які брали участь в арешті Флойда, звільнили.

Після смерті Флойда в США пройшли масові протести і заворушення. Для відновлення спокою до місцевих правоохоронних органів підключалася Національна гвардія США. Приблизно в 40 містах, включаючи Вашингтон і Нью-Йорк, вводився комендантську годину.

Поділитись