У США знову поновилися сутички з поліцією та погроми, введено комендантську годину

У США знову поновилися сутички з поліцією та погроми, введено комендантську годину

Поки США уважно стежать за російською армією на території Росії, на їх власній території знову спалахнув вогонь протестів.

Маніфестації після чергового вбивства афроамериканця Данте Райта офіцером поліції очікувано переросли в погроми магазинів і запеклі зіткнення з поліцією. У Бруклін-Сентер (штат Міннесота) владі довелося ввести комендантську годину, втім, це не допомогло.

До наведення порядку в місті залучена Національна гвардія штату.

А в Міннеаполісі, столиці Міннесоти, тим часом йдуть слухання у справі звільненого з лав поліції Дерека Шовіна.

Нагадаємо, саме він, як повідомляли влітку, поставив коліно на шию горезвісного Джорджу Флойду, що стало відправною точкою запеклих протестів, які стрясали країну все літо 2020 року. Через 9 місяців з’ясувалося, що нога Шовін була на спині Флойда, а помер він не від удушення.

Такий поворот подій чорношкірим протестуючих і іншим активістам BLM не подобається, і поліції доводиться буквально обороняти будівлі суду.

По всій Міннесоті в хід йдуть світлошумові гранати і сльозогінний газ, але поки поліція не досягла успіху в розгоні демонстрантів.

Протестуючі вимагають покарати співробітницю поліції з 26-річним стажем, яка переплутала електрошокер з пістолетом і застрелила темношкірого Райта, агресивно виривався з рук правоохоронців під час затримання.

Поділитись