Військові КНР видворили американський есмінець зі своїх територіальних вод

Військові КНР видворили американський есмінець зі своїх територіальних вод

Китайська армія видворилa есмінець Mustin військово-морських сил США, який в четвер вторгся в територіальні води КНР поруч з районом військових навчань в Південно-Китайському морі в районі Парасельских островів.

Про це в п’ятницю повідомляє газета Global Times.

За словами представника Народно-визвольної армії Китаю полковника Лі Хуамін, командування задіяло повітряні і морські засоби, щоб «виявити, ідентифікувати і попередити o необхідність покинути район».

Раніше, 25 серпня, повідомлялося, що літак-розвідник США вторгся в заборонену для польотів зону північного військового округу Китаю, де велася навчальна стрільба бойовими патронами.

На наступний день, за інформацією газети South China Morning Post, Китай здійснив запуск двох балістичних ракет середньої дальності в акваторію Південно-Китайського моря «як попередження США».

У четвер глава Пентагону Марк Еспер заявив, що запуск балістичних ракет Китаєм призведе до подальшої дестабілізації ситуації в Південно-Китайському морі.

Парасельські острова знаходяться в районі Південно-Китайського моря (у В’єтнамі його називають Східним), який вважають своєю територією і В’єтнам, і Китай. КНР претендує на більшу частину території Південно-Китайського моря, острови, морські та мінеральні ресурси цього регіону, в той час як входять до АСЕАН В’єтнам, Філіппіни, Малайзія і інші країни, що мають вихід до Південно-Китайського моря, вважають частині території моря і ряд островів своїми.

Поділитись