Відбуваються обшуки в компаніях, які пов’язують з Порошенком

Відбуваються обшуки в компаніях, які пов’язують з Порошенком

Детективи Національного антикорупційного бюро України проводять обшуки в спортклубі “П’ятий елемент” і на підприємстві “Автомобільна компанія” Богдан Моторс “.

Про це повідомляється на сторінці відомства на Facebook. Українські ЗМІ пов’язують ці компанії з екс-президентом України Петром Порошенко.

У НАБУ відзначили, що розшукові заходи проходять в рамках розслідування справи про розтрату держбюджету в особливо великих розмірах співробітниками Міноборони і Генштабу Збройних сил України в 2015-2018 роках.

Покарання за цією статтею передбачає до 12 років позбавлення волі, а також конфіскацію майна і неможливість обіймати держпосади. За версією слідства, посадові особи незаконно внесли в державне оборонне замовлення спеціальний автомобільний транспорт і здійснили його закупівлю за завищеними цінами.

За даними інтернет-видання LB.ua, спортклуб “П’ятий елемент”, розташований на Рибальському півострові в Києві, належить Порошенку і депутату Верховної ради України від “Блоку Петра Порошенко” Ігорю Кононенко.

За інформацією журналу Forbes, Порошенко продав свою мажоритарну частку в “Автомобільної компанії” Богдан Моторс” своєму партнерові і топ-менеджеру Олег Свинарчук ще в 2009 році, який, згідно з журналістськими розслідуваннями, входить до найближчого оточення екс-президента.

Проти Порошенка і його команди вже розслідується 11 кримінальних справ. За деякими він проходить основним фігурантом, за частиною – свідком.

фото nabu.gov.ua

Поділитись