На Полтавщині правоохоронці вирощували коноплю

На Полтавщині правоохоронці вирощували коноплю

Стало відомо, що на Полтавщині правоохоронці вирощували коноплю на гідропоніці.

Як  повідомили у поліції Полтавської області, ця інформація знайшла підтвердження в ході перевірки. Зокрема, було проведено санкціоновані обшуки, в ході яких виявлено та вилучено понад 50 рослин конопель вирощених методом гідропоніки та близько 8 кг наркотичної речовини рослинного походження у висушеному та подрібленому стані, зовні схожої на «канабіс», передає agroreview.com.

За попередньою інформацією, вартість вилученого наркотичного засобу за цінами чорного ринку може становити близько 800 тис. гривень.

Наразі вилучене направлено на експертизу.

Крім того слідчі вилучили водні фільтри, датчики вологості, термометри, зрошувальну систему, пакети з добривами, таймери, лампи для обігріву та денного освітлення, марлеві пакунки із грунтом та насінням конопель на стадії пророщення, освітлювальні ракети, піротехнічний вибуховий пакет, корпус бойової гранати Ф1 та запал до неї тощо.

У ході розслідування встановлено, що до злочинної діяльності ймовірно причетні два колишніх працівники міліції (один з Полтавської інший із Харківської області) та двоє діючих поліцейських Чутівського відділення Полтавщини.

Наразі особи дають покази. Триває досудове розслідування.

Поділитись