Вашингтон тисне на Raiffeisen, щоб той відмовився від угоди з російським магнатом

Вашингтон тисне на Raiffeisen, щоб той відмовився від угоди з російським магнатом

Сполучені Штати тиснуть на австрійський Raiffeisen Bank International, щоб він відмовився від планів купівлі 1,5 мільярда євро промислової частки російського магната.

Про це повідомляє Reuters.

Якщо Вашингтону вдасться, то це зірве одну з найбільших угод Заходу в Росії з початку повномасштабної війни в Україні та посилить тиск на австрійську групу, яка обробляє мільярди євро міжнародних платежів для росіян

Джерела видання зазначають, що останнім часом високопоставлені посадові особи Міністерства фінансів США підкреслили свою стурбованість угодою під час зустрічей з банком та австрійською владою.

Представники уряду США, які вважають, що російський магнат Дерипаска виграє від продажу, вимагали від банку надати інформацію про осіб і компанії, залучені до угоди.

Також джерела Reuters вважають, що якщо Raiffeisen проігнорує слова США, Вашингтон може накласти на банк штрафи.

Представник банку сказав, що він «ретельно перевірив відповідність угоди Strabag усім застосовним санкціям перед підписанням» і протягом останніх тижнів «проінформував усі відповідні органи, включаючи Міністерство фінансів США та OFAC (Управління з контролю за іноземними активами)». 

Прессекретарка Дерипаски вказала на попередні свої зауваження, де вона сказала, що він не контролює компанію, котра володіє акцією Strabag, та описала західні санкції як помилкові та засновані на неправдивих звинуваченнях.

Поділитись