США пригрозили санкціями австрійському Raiffeisen Bank

США пригрозили санкціями австрійському Raiffeisen Bank

США пригрозили санкціями австрійському Raiffeisen Bank за ведення бізнесу в росії.

Про це повідомило EUObserver.

Мінфін США опублікував пресреліз, в якому попередив, що може «відрізати» австрійську групу від американської фінансової системи.

У Вашингтоні зазначили, що банк, продовжуючи роботу в росії, допомагає фінансувати російську армію. Представниця Казначейства США Анна Морріс повідомила владу Австрії та керівництво Raiffeisen Bank про позицію Штатів з цього питання під час свого візиту до Відня 7-8 березня.

Представники Raiffeisen Bank заявили EUobserver, що «принципово публічно не коментують дискусії з представниками влади».

Наприкінці 2023 року президент США Джо Байден підписав указ про заходи проти іноземних банків та інших фінансових установ, які причетні до оборудок, пов’язаних із постачанням товарів для російського оборонно-промислового комплексу. Серед обмежень, які можуть бути введені — заборона на відкриття кореспондентських або наскрізних рахунків у США, блокування майна іноземних банків у США.

У Білому домі також припускали, що серед заходів може бути відключення банків від фінансової системи США, якщо вони допомагатимуть Москві обходити санкції і проводити транзакції, спрямовані на підтримку ВПК рф.

Поділитись