Вартість газу в Європі впала нижче за 550 доларів за тисячу кубометрів

Вартість газу в Європі впала нижче за 550 доларів за тисячу кубометрів

За ранок вартість газу в Європі впала майже на 5%.

Російський газ практично не постачається до Європи. Ціна останнього не зросла, а почала різко падати. Лише за поточний ранок вартість газу на європейських ринках впала нижче за відмітку в 545 доларів за тисячу кубічних метрів, що є найнижчим показником із серпня 2021 року.

Сьогодні вранці вартість природного газу на європейських ринках зненацька почала падати. Зараз ціна на газ на європейських ринках варіюється в межах 550-540 доларів, при цьому ситуація на думку фахівців така, що вже протягом найближчих тижнів вона взагалі може досягти позначки нижче 500 доларів за тисячу кубічних метрів.

Наприкінці минулого року ситуація з цінами на газ у Європі вважалася чи не критичною, при цьому російські фахівці прогнозували, що на європейських ринках вартість газу може зрости до 5 тисяч доларів за тисячу кубічних метрів, проте ситуація, схоже, зіграла на руку європейцям.

Причини різкого зниження вартості газу на європейських ринках поки що залишається невідомою, проте це обумовлено, зокрема, й досить теплою зимою, і намірами США постачати скраплений газ за ціною 350 доларів за тисячу кубометрів.

Поділитись