В Україні ліквідують податкові інспекції

В Україні ліквідують податкові інспекції

В Україні розпочато перший етап структурної реорганізації Державної фіскальної служби, який передбачає втрату Державними податковими інспекціями статусу юридичних осіб. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Міністерства фінансів.

Так, найближчим часом державні податкові інспекції в районах та містах, об’єднані державні податкові інспекції приєднаються до головних управлінь ДФС у відповідних регіонах.

“Відбувається перший етап структурної реорганізації в рамках комплексної реформи ДФС, наступним кроком якої є створення єдиної юридичної особи в податковому напрямі ДФС”, — зазначається у повідомленні.

Функції податкових інспекцій з аудиту та роботи із заборгованістю буде передано на обласний рівень. Самі ж районні податкові інспекції фактично перетворяться в Центри обслуговування платників податків.

“Це дозволить областям ефективніше виконувати основні функції ДФС, такі як аудит та робота з боргом, а районам зосередитися на обслуговуванні платників. Наступний крок структурної реорганізації ДФС — створення єдиної юридичної особи у податковому напрямі ДФС”, — повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.

Мінфін вважає, що така реорганізація дозволить ефективніше організувати роботу персоналу ДФС на районному та обласному рівнях.

Поділитись