В Україні завершили розслідування справи про бійку Ляшка з Герусом

В Україні завершили розслідування справи про бійку Ляшка з Герусом

Прокуратура Київської області завершила досудове розслідування у справі про бійку екс-депутата Верховної Ради України Олега Ляшка та голови комітету з питань енергетики і ЖКГ Андрія Геруса в аеропорту “Бориспіль”.

Герус раніше заявив, що Ляшко напав на нього в аеропорту “Бориспіль”. Поліція порушила кримінальну справу за статтею “погроза або насильство щодо державного діяча”. Ляшко заявив, що Бориспільська прокуратура вручила йому підозру в нанесенні легких тілесних ушкоджень під час бійки з Герусом. Пізніше Бориспільський районний суд відпустив Ляшка під особисту поруку депутатів Вікторії Сюмар та Михайла Волинця. Екс-депутат заявив, що справа проти нього сфальсифікована.

“Під час досудового розслідування встановлено, що в листопаді 2019 року колишній депутат разом з іншою особою нанесли тілесні ушкодження депутату IX скликання в зв’язку з його державною діяльністю”, – йдеться в повідомленні.

Сторонам надана можливість ознайомитися з матеріалами кримінальної справи.

“У разі доведення його провини в суді з останнім (Ляшку) загрожує покарання до семи років позбавлення волі”, – наголошується в повідомленні прес-служби поліції.

Ляшко відомий неординарними витівками в Верховній раді, де був депутатом кілька скликань поспіль. Зокрема, на одному із засідань парламенту в 2011 році Ляшко вийшов на трибуну з мішечком землі і почав її їсти. Також політик не раз приводив корів до будівель Ради та Кабміну.

Поділитись