В Україні за рік загинули півмільйона людей – депутат Європарламенту Клер Дейлі

В Україні за рік загинули півмільйона людей – депутат Європарламенту Клер Дейлі

В Україні за рік загинули півмільйона людей, заявила депутат Європарламенту від Ірландії Клер Дейлі на зустрічі із генсеком НАТО Столтенбергом.

Вона не навела джерело своїх даних. Також, за її словами, Україна «втрачає території» та мобілізує до армії інвалідів.

«Ви сказали, що Україна поступово відвойовує землю. Це не правда. З того часу, як ви востаннє були тут (у вересні 2022 року) Україна втрачала території, півмільйона людей загинули, Україна мала вдатися до мобілізації, за повідомленнями, людей з інвалідністю, психічними захворюваннями, чоловіки платять гроші, щоб вибратися з країни , ховаються додому. Ми перебуваємо у кривавій війні на виснаження. І просто жорстоко дозволити їй продовжуватись… Якщо ви дбаєте про Україну, яке у вас ставлення до мирного плану щодо порятунку життів українців?», – запитала Дейлі.

У відповідь Столтенберг не прокоментував цифр про півмільйонні втрати. Але заявив, що Захід спочатку готувався до виснажливої війни. До того ж, за його словами, росіяни збудували «правильну» оборону.

«Ніхто ніколи не казав, що буде легко. З самого початку було ясно, що це буде кривавий і важкий контрнаступ. Ми бачимо, що Росія правильно збудувала свою оборону. Навряд чи ми бачили таку кількість мін колись в історії. Зрозуміло, що це буде надзвичайно важко. Але українці вирішили проривати оборону, щоби звільнити свою землю. І вони роблять прогрес. Можливо, не так багато, як хотілося б, але поступово вони повертають території», – заявив Столтенберг.

Крім того, він натякнув, що російська армія буде ослаблена внаслідок війни в Україні.

«Російська армія була другою найсильнішою у світі. А тепер вона друга найсильніша в Україні», – додав генсек НАТО на слуханнях у Європарламенті.

Поділитись