В Україні стало менше пограбувань

В Україні стало менше пограбувань

За півроку в країні на 21,7% скоротилася кількість розбоїв, а також на 11% випадків хуліганства.

У поточному році в Україні на 30% зменшилася кількість грабежів і на 8% – вуличних злочинів, порівняно з аналогічним періодом минулого року, передає прес-служба Національної поліції.

“Позитивна тенденція зменшення кількості кримінальних правопорушень спостерігається за такими видами злочинів, як грабежі, яких скоєно на 30% менше, розбої – на 21,7%, хуліганства – їх менше на 11%”, – розповів заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич.

Крім того, в рамках проекту діяльності мобільних груп реагування на факти вчинення домашнього насильства, до кінця року мобільні групи пілотного проекту “Поліна” планується впровадити ще у восьми обласних центрах – у Вінниці, Львові, Дніпропетровську, Рівному , Луцьку, Херсоні, Тернополі та Ужгороді.

Також Фацевич розповів про намір введення додаткових посад дільничних офіцерів поліції на місцях, передає narodna-pravda.ua.

“Потрібно налагодити системний превентивний механізм у створених об’єднаних територіальних громадах. Тому зараз додатково пропонується ввести 350 посад дільничних офіцерів поліції, які будуть закріплені за конкретною громадою”, – підсумував він.

Поділитись