В Україні підрахували кількість людей, які втратили роботу

В Україні підрахували кількість людей, які втратили роботу

В Україні щонайменше 5 млн людей втратили роботу, близько 7 млн ​​виїхали з країни.

Про це у понеділок, 21 листопада, повідомила заступник міністра економіки Тетяна Бережна. «Щонайменше 5 млн людей втратили роботу. Через бойові дії країну залишило вже близько 7 млн ​​людей. Істотно зріс рівень безробіття», — наводить її слова прес-служба на сайті відомства.

Бережна додала, що наразі одним із ключових пріоритетів роботи уряду є стабілізація та відновлення економіки, розвиток ринку праці, повернення додому громадян та створення нових робочих місць. За її словами, у Польщі зараз майже 1,5 млн. жителів України перебувають за програмою тимчасового захисту.

Заступник міністра висловила сподівання, що міжнародні партнери підтримають Київ у питанні відновлення країни та повернення громадян на батьківщину.

Раніше, 25 жовтня, міністр економіки України Юлія Свириденко повідомила, що у країні безробітних громадян залучатимуть до суспільно-корисних робіт, у тому числі на користь армії. Свириденко пояснила, що такі роботи будуть спрямовані не лише на допомогу Збройним силам України (ЗСУ) та іншим військовим формуванням країни, а й на «забезпечення спільних потреб функціонування економіки та життєдіяльності населення».

Поділитись