В оточенні Президента пояснили відставку Сергія Шефіра

В оточенні Президента пояснили відставку Сергія Шефіра

Шефір – найближчий друг та соратник Володимира Зеленського ще з часів юності президента. З моменту приходу до влади Зеленського Шефір відігравав велику роль у загальній конструкції держуправління. Особливо у плані спілкування з олігархами та бізнесменами. Про тісні відносини Зеленського та Шефіра говорить і той факт, що саме на родину Шефіра родина Зеленський переписала корпоративні права на українські та офшорні компанії. Тому Шефіра часто називали «гаманцем президента».

Однак, як сказало джерело «Страны», близьке до ОП, після повномасштабного вторгнення РФ вплив Шефіра різко знизився.

«Президент не пробачив йому, що у перші дні Шефір спішно покинув Київ. Після цього його відставка була справою часу. Та й до того ж колишній функціонал Шефіра щодо переговорів з олігархами став уже не актуальний. Зараз із великим бізнесом при владі розмова пряма, конкретна і коротка. У плані внутрішньоапаратних розкладів відставка Шефіра, як і попередні відставки цього тижня – Данилова і Смирнова, означають серйозне посилення позицій голови ВП Андрія Єрмака», – говорить джерело.

Водночас, один із людей, який знайомий із Шефіром, сказав «Стране», що він звільнився за своєю ініціативою.

«Сергій дуже скептично оцінює те, що відбувається в Україні. Тому вирішив, грубо кажучи, стати на лижі. Все питання в тому, чи дадуть йому піти», – сказало джерело.

Поділитись