В Одеській області прокуратура розслідує два самогубства в місцях позбавлення волі

В Одеській області прокуратура розслідує два самогубства в місцях позбавлення волі

В Одеській області у двох пенітенціарних закладах – у слідчому ізоляторі та виправній колонії – в один день сталися два самогубства.

Як передає Радіо Свобода, прокуратура Одеської області та одеська місцева прокуратура розслідують ці випадки. 

Правоохоронці проводять перевірки одеського слідчого ізолятора та “Південної виправної колонії №51”, де покарання відбувають вперше засуджені. Відомо, що обидва самогубства сталися в один день – 30 листопада, проте відомо про них стало нещодавно.

Як з’ясувалося, самогубство в одеському слідчому ізоляторі сталось у дворику для прогулянок. Один з підсудних вийшов туди без супроводу та повісився. Припускають, що мотузку підсудний він приніс із собою, хоча й, згідно із внутрішнім розпорядком його мали обшукати перед виходом на прогулянку.

“Його дійсно знайшли на дворику для прогулянок, по цьому факту проводиться перевірка обласною прокуратурою”, – сказав начальник відділу прокуратури Одеської області Володимир Коломієць, додавши, що другий ув’язнений також повісився.

Коломієць зазначив, що за фактом самогубства в 51 колонії перевірку проводить одеська місцева прокуратура №2.

Самогубство відбулося в приміщенні. Ніяких записок не було.  З’ясовуються можливі причини і умови.

У прокуратурах зазначаєть, що з приводу обох самогубств зареєстровані кримінальні провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України. Також прокурори уточнюють, що ці двоє підсудних між собою не пов’язані.

“За наявною інформацією, вони не були знайомі, проходили по різних кримінальних провадженнях, телефонного зв’язку між ними не було”, – сказав Коломієць.

Поділитись