В Оболонському районі провели опитування щодо реформи місцевого самоврядування

В Оболонському районі провели опитування щодо реформи місцевого самоврядування

Минулого тижня відмічався День місцевого самоврядування, але я впевнений, що дана тема актуальна для киян не лише в цей день.

Незважаючи на те, що РДА виконують багато функцій, в тому числі й делеговані КМР, її статус є дуже специфічним, що пов’язано з відсутністю можливості ухвалення власного бюджету та специфікою призначення керівництва цього органу.

До слова, декілька тижнів тому мав можливість виступити на телеканалі UWN на тему комунікації РДА з жителями Оболонського району та як думка мешканців враховується під час процесу ухвалення рішень.

Тож, враховуючи, що наш район один з перших започаткував пряму комунікацію та опитування мешканців на теми, які стосуються життя району, вирішив провести чергове опитування: чи вважаєте ви правильним посилення децентралізації на рівні районів міста Києва, шляхом створення Районних в місті Києві рад.

На, що вплине така зміна в системі місцевого самоуправління нашого міста:

1. Голова районної ради буде обраною посадою та одночасно займатиме посаду керівника РДА. Мешканці відповідного району будуть мати право голосу при обранні людини, яка буде здійснювати управління тим чи іншим районом міста.

2. Район матиме свій бюджет, який даватиме змогу забезпечити принцип публічної відповідальності за використання бюджетних коштів, а також більш якісно та точно враховувати потреби району та мешканців під час його планування.

3. Зближення місцевої влади з жителями міста – кожен район матиме команду обраних депутатів, які будуть напряму працювати з мешканцями тих районів, які їх обрали та зможуть більш глибоко розумітися на проблемах, які існують на їхньому окрузі (районі).

4. Депутатами районних рад в переважній більшості будуть саме жителі відповідного району в межах якого вони будуть обиратися.

І це лише невеликий перелік того, як може змінитися система управління містом та як може збільшитись персональна відповідальність голів районів, а також їх перелік повноважень.

Тож, прошу взяти участь в опитуванні під цим дописом, а також висловити вашу думку в коментарях до нього.

Поділитись