В Міноборони підтвердили звільнення населеного пункту П’ятихатки на Запоріжжі

В Міноборони підтвердили звільнення населеного пункту П’ятихатки на Запоріжжі

В Міноборони підтвердили звільнення населеного пункту П’ятихатки на Запоріжжі і розповіли про успіхи ЗСУ на інших напрямках.

У підсумковому зведенні за минулі два тижні заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що на Бахмутський напрямок ворог перекинув додаткові підрозділи та збільшив кількість обстрілів, але попри це ЗСУ просунулися в глибину противника на декількох ділянках.

«В ході двох тижнів наступальних дій на Бердянському та Мелітопольському напрямках за вказаний період підрозділами ОСУВ “Таврія” було звільнено вісім населених пунктів: Новодарівку, Левадне, Сторожеве, Макарівку, Благодатне, Лобкове, Нескучне, П’ятихатки. В цілому підрозділи на таврійському напрямку просунулися в глибину противника до семи км. Звільнена на півдні площа складає 113 км2», — повідомила Маляр.

Також заступниця міністра зазначила, що за минулий тиждень ворог зазнав суттєвих втрат — більше 4600 вбитих та поранених на усіх напрямках. Крім того нашими оборонцями було взято в полон більше 80 бійців агресора.

Також ЗСУ знищили більше 400 одиниць ворожої техніки та озброєння, серед яких — вертольоти, танки, гаубиці, протитанковий ракетний комплекс та багато іншого.

Поділитись