В Марокко загинуло понад 2000 чоловік: наслідки землетрусу

В Марокко загинуло понад 2000 чоловік: наслідки землетрусу

У ніч на суботу в Марокко стався сильний землетрус, внаслідок якого загинуло понад 2000 людей. Ще приблизно 2000 людей поранено. Багато людей загинули у важкодоступних гірських районах.

Про це повідомляє ERR. 

Землетрус магнітудою 7,2 стався в гірському районі за 80 кілометрів від Марракеша, повідомив Національний геофізичний інститут Марокко. Геологічна служба США, у свою чергу, оцінила магнітуду землетрусу в 6,8 та повідомила, що поштовхи сталися на відносно невеликій глибині – 18,5 кілометра.

За даними Міністерства внутрішніх справ, землетрус торкнувся провінції Аль-Хауз, Уарзазат, Марракеш, Азілал, Шихауа та Тарудант.

Через землетрус сталися часткові руйнування житлових будинків та інших будівель в Марракеші, найближчому до епіцентру землетрусу великому місті. Жителі повідомили, що у старому місті, яке входить до списку Світової спадщини ЮНЕСКО, обрушилися будинки.

По місцевому ТБ показали, що пошкоджено мечеть, розбито автомобілі. Рятувальні служби продовжують розбирати завали. У районах, порушених землетрусом, виникли проблеми з мобільним зв’язком та електроенергією.

Поділитись