В аналізах Навального виявили алкоголь і кофеїн

В аналізах Навального виявили алкоголь і кофеїн

В аналізах опозиціонера Олексія Навального виявили алкоголь і кофеїн. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я Омської області.

Про це передають російські ЗМІ.

«Можна сказати точно, що оксибутират, барбітурати, стрихнін, судомні або синтетичні отрути не виявлені. У сечі виявлено алкоголь і кофеїн», – сказали у відомстві.

Там також відзначили, що в поверхневих змивах з одягу і з рук Навального виявлений 2-етилгексил дифенил фосфат, який використовується в промисловій хімії. У МОЗ додали, що у пацієнта спостерігається помірна позитивна динаміка.

Раніше повідомлялося, що Навального доставили до берлінської клініки «Шаріте», його на носилках занесли всередину. До цього глава фонду Cinema for Peace Яка Бізіль, який організував переліт з Омська розповів, що медики оцінюють стан пацієнта як стабільний.

Навальному стало погано вранці 20 серпня під час перельоту з Томська в Москву, літак екстрено сів в Омську, звідки опозиціонера доставили на швидкій в відділення токсікореанімаціі. В якості попереднього діагнозу йому поставили «отруєння невстановленою псіходіслептіком» (галюциногеном). Прес-секретар Навального Кіра Ярмиш стверджувала, що в день вильоту він нічого не їв і випив тільки чай в кав’ярні томського аеропорту.

Поділитись