Уряд Нідерландів зобов’язали подати в суд ЄС на Польщу

Уряд Нідерландів зобов’язали подати в суд ЄС на Польщу

Палата представників Нідерландів прийняла резолюцію, що зобов’язує її уряд подати на Польщу до суду Європейського союзу за те, що, на думку депутатів, Варшава не дотримується принцип верховенства закону у внутрішній політиці.

Про це повідомляє Onet.pl.

У прийнятій резолюції зазначено, що в Польщі існують проблеми з верховенством закону і дотриманням принципу поділу влади. Так, на думку авторів, в республіці існує втручання виконавчої влади в призначення суддів.

«Дисциплінарна палата Верховного суду Польщі все ще продовжує працювати і відкликає у суддів імунітет, хоча її робота повинна була бути повністю припинена згідно з правилами і нормами Євросоюзу. Тому існує серйозна загроза верховенству закону в Польщі», – йдеться в резолюції.

У документі зазначено, що загроза верховенству права в Польщі ставить під загрозу всі інші принципи Євросоюзу. Також в ньому містяться звинувачення на адресу Єврокомісії, яка «не змогла домогтися дотримання Польщею попередніх постанов Ради ЄС».

Ухвалення резолюції означає, що тепер уряд Нідерландів зобов’язана подати міжнародну скаргу на Польщу в Європейський суд в Гаазі за «порушення зобов’язань за договорами ЄС». Документ закликає уряди інших країн ЄС приєднуватися до претензій на адресу Варшави.

Поділитись