Університет Хопкінса повернув на сайт статистику по COVID-19 в Бразилії

Університет Хопкінса повернув на сайт статистику по COVID-19 в Бразилії

 

Американський університет Джонса Хопкінса відновив дані по Бразилії на своєму сайті, де публікується статистика про зараження коронавірусу нового типу і кількості смертей в результаті інфікування по всьому світу.

Раніше ця інформація була видалена з порталу після того, як Міністерство охорони здоров’я південноамериканської республіки перестало публікувати відповідні зведені дані.

Як уточнює видання Antagonista, наукова установа видалила дані по Бразилії через тимчасове відключення офіційного сайту МОЗ, де той публікував оновлені зведення.

З середи Міністерство охорони здоров’я Бразилії почало публікувати щоденну зведення з тригодинної затримкою після закінчення вечірнього випуску новин, а з п’ятницю змінило структуру і стало оприлюднювати усічені дані, що містять тільки інформацію за останні 24 години. Зведені показники загального числа підтверджених діагнозів і кількості летальних випадків, а також статистичні викладки і графіки, що відображають динаміку, публікувати перестали.

На думку президента країни Жаіра Болсонару, в щоденну зведення необхідно включати відомості про виявлені в цей конкретний день позитивних результатах тестування і смертях, зареєстрованих протягом доби. У разі підтвердження коронавірусу в пробах пацієнта, який помер раніше, цей факт необхідно враховувати в зведеннях на день смерті, а не включати в свіжі дані.

Бразилія, де перший випадок зараження новим коронавірусів був підтверджений 26 лютого, посідає друге місце в списку країн з найбільшою кількістю інфікованих (676 846), поступаючись лише США (1 988 416). За кількістю смертей (36 044) республіка знаходиться на третьому місці після США (112 096) і Великобританії (40 465). Раніше в Міністерстві охорони здоров’я Бразилії прогнозували, що ситуація стабілізується до липня, в серпні почнеться поступове уповільнення темпів поширення інфекції, а у вересні відбудеться спад.

Поділитись