Укрзалізниця хоче облаштувати 60 безбар’єрних платформ для Kyiv City Express

Укрзалізниця хоче облаштувати 60 безбар’єрних платформ для Kyiv City Express

АТ «Укрзалізниця»скликає на нараду проєктні та архітектурні організації, урбаністів перед оголошенням тендера на проєктування 60 платформ для Kyiv City Express, що обслуговує найбільш інтенсивні напрямки навколо столиці.

Про це повідомляє Укрзалізниця у Facebook.

«Залізниця щодня перевозить сотні поранених, людей з інвалідністю та з ускладненою мобільністю, що зумовлює проєктування саме безбар’єрних платформ», – ідеться в повідомленні УЗ.

Реконструкція платформ має забезпечити безбар’єрний доступ до приміських та міських поїздів, що є одним із фокусів стратегії «Безбар’єрна залізниця».

В Укрзалізниці додали, що другий фокус проєкту – безпека, адже значна частина платформ Південно-Західної залізниці є аварійною.

«До прикладу, Київська кільцева електричка запускалася у розпал війни, і в межах проєкту терміново відроджувалися такі зупинки, як Київська Русанівка та Київ-Дніпровський, адже першочергово важливо було забезпечити міську мобільність та резервні можливості для екстреної евакуації», – додали в компанії.

В УЗ підкреслили, що наразі пасажиропотік на кільцевій електричці став системним, а Русанівка входить до трійки найбільш популярних станцій столичного «кільця».

Поділитись