Відповідь ООН на ракетну атаку по Костянтинівці

Відповідь ООН на ракетну атаку по Костянтинівці

Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун приголомшена ракетною атакою Росії на людний ринок у Костянтинівці на Донеччині і наголошує, що цей та інші удари по цивільній інфраструктурі є воєнним злочином.

Про це йдеться у заяві Браун.

«Я приголомшена звісткою про низку ударів, що сьогодні вкотре призвели до загибелі людей та руйнувань у різних районах України. Унаслідок ганебного удару кілька годин тому на людному ринку у Костянтинівці на Донеччині постраждали мирні мешканці цієї зруйнованої війною громади. Загинули або отримали поранення десятки дорослих і дітей», – заявила Браун.

За її словами, це сумний день для України, однак трагедія у Костянтинівці є лише одним із прикладів страждань, що спричиняє вторгнення Російської Федерації для мирних мешканців по всій країні.

Браун підкреслила, що навмисний напад на цивільних осіб або цивільні об’єкти або навмисний початок нападу, знаючи, що він завдасть непропорційної шкоди цивільному населенню, є військовим злочином.

«Міжнародне гуманітарне право має дотримуватися. Народу України треба зупинити це жорстоке знищення», – наголосила Браун.

Поділитись