Україна захотіла полегшити життя Донбасу

Україна захотіла полегшити життя Донбасу

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко розповів, що влада готує пакет пропозицій для полегшення життя людей, які проживають на непідконтрольних Києву територіях Донбасу.

Про це він заявив на прес-конференції форуму YES (Ялтинська європейська стратегія), передає Hromadske.

“Ми готові спростити життя людям, для цього потрібні можливості, щоб люди слухали радіо і дивилися телебачення”, – сказав він.

Пристайко уточнив, що мова йде, зокрема, про відновлення моста в Станиці Луганській та розведенні військ в цьому районі. За словами міністра, президент України Володимир Зеленський хоче остаточно вирішити конфлікт на Донбасі.

12 вересня депутат від партії «Слуга народу» Ірина Верещук повідомила, що парламентарії розробляють дорожню карту «маленьких кроків», які допоможуть жителям самопроголошених республік «відчувати себе людьми». Зокрема, мова йде про спрощений перетин «сірої зони», логістичних центрах на контрольно-пропускних пунктах, спрощеною процедурою отримання першого українського паспорта і пенсій.

Раніше у вересні Пристайко назвав «відлигою» нинішній стан відносин між Україною і Росією. За його словами, обидві сторони займаються пошуком компромісу з питання відновлення миру.

Поділитись