Україна ввела санкції проти більш ніж 600 представників російської влади

Україна ввела санкції проти більш ніж 600 представників російської влади

Володимир Зеленський заявив, що Рада національної безпеки та оборони (РНБО) України запровадила санкції проти 606 представників влади РФ.


“(Зеленський) розповів, що РНБО України ввела санкції проти 606 членів правлячої верхівки Росії. Більшість із них – депутати Держдуми”, – йдеться у повідомленні. За словами Зеленського, санкції запроваджено щодо 28 членів Ради безпеки Росії, 154 членів Ради Федерації Росії, 424 депутатів Держдуми.

Зеленський зазначив, що на підставі пропозицій служби безпеки України (СБУ) та згідно з чинним законодавством ухвалив рішення про припинення українського громадянства тих підсанкційних осіб, у яких було виявлено іноземне громадянство, у тому числі російське та румунське.

Раніше Кабмін України погодив указ Володимира Зеленського про конфіскацію майна та активів Росії на українській території, йдеться про 903 об’єкти, виручені кошти спрямують на оборону та відновлення України. Пізніше Зеленський заявив, що в Україні вже вилучено “російські активи” на суму 765 мільйонів доларів.

Поділитись