Угорщина скасувала прохання зняти санкції з трьох російських мільярдерів

Угорщина скасувала прохання зняти санкції з трьох російських мільярдерів

Угорщина на якийсь час відмовилася від свого прохання до Євросоюзу (ЄС) про відміну санкцій щодо трьох російських мільярдерів — Алішера Усманова, Петра Авена та Віктора Рашнікова.

Про це пише Politico. За даними видання, Будапешт відклав своє прохання після того, як Чехія, яка головує в ЄС, «досягла угоди з угорцями, щоб уникнути блокади процесу продовження» санкцій.

Раніше видання Politico з посиланням на анонімні джерела повідомило, що Угорщина звернулася до Євросоюзу із проханням зняти санкції з трьох російських мільярдерів. Зокрема, прибрати із списку санкцій попросили прибрати засновника «Металоінвесту» Алішера Усманова, власника Магнітогорського металургійного комбінату Віктора Рашнікова та співзасновника «Альфа банку» Петра Авена.

Євросоюз ввів санкції проти Усманова 28 лютого. Того ж дня, крім нього, до списку санкцій включили російських бізнесменів Михайла Фрідмана, Петра Авена та Олексія Мордашова. Пізніше США розширили антиросійський список санкцій і включили до нього 13 фізичних і більше 30 юридичних осіб.

Поділитись