Угорщина звернулася з проханням до ЄС щодо російських олігархів

Угорщина звернулася з проханням до ЄС щодо російських олігархів

Будапешт звернувся до Європейського союзу із проханням виключити зі списків із антиросійськими санкціями імена трьох підприємців, повідомляє Politico з посиланням на дипломатів та чиновників Євросоюзу.

Йдеться про російських олігархів Алішера Усманова, Петра Авена та Віктора Рашнікова. За даними агентства, ЄС встановив 15 вересня як останній термін, щоб відновити свої заходи щодо осіб, які потрапили під дію обмежень після 24 лютого. В іншому випадку вони будуть анульовані.

Джерела Politico зазначають, Угорщина втрутилася в роботу Євросоюзу, звернувшись із проханням виключити трьох росіян зі списку. Цей крок розлютив інші європейські країни.

Також угорська влада попросила ЄС розширити винятки щодо гуманітарної допомоги. Це викликало побоювання в інших країн Європи, що Будапешт хоче створити лазівки у санкціях, коли Європейська комісія намагається їх посилити.

У ЄС мають намір обговорити ситуацію довкола України на зустрічі 7 вересня. За словами дипломатів, хоча офіційно продовження списків санкцій не стоїть на порядку денному, вимоги Угорщини обов’язково будуть висунуті в ході переговорів, враховуючи той резонанс, який вони вже викликали.

Поділитись