У ЗСУ підтвердили захоплення рашистами села Крохмальне

У ЗСУ підтвердили захоплення рашистами села Крохмальне

Росіяни захопили село Крохмальне між Куп’янськом та Сватовим.

Про це сьогодні вдень повідомляли російські паблики, а увечері підтвердив український військовий телеграм-канал Deep State.

За його даними, противник захопив Крохмальне та його околиці.

Зазначимо, це не перше просування російських військ у цьому районі за останні кілька днів. Раніше повідомлялося, що вони пройшли вперед у Табаївки та Орлянки. Весь цей рух у бік річки Оскол.

Також, повідомляє Deep State, у росіян є ще кілька поступів – південніше Авдіївки, південніше Кам’янки, схід Георгіївки та південніше Урожайного.
ЗСУ підтвердили втрату села Крохмальне на Куп’янському напрямі.

За словами спікера командування Сухопутних військ Володимир Фітьо, військові відійшли «на більш підготовлені рубежі», оскільки село «не має жодного значення».

«У селі Крохмальному до повномасштабного вторгнення проживало 45 осіб, тобто було десь п’ять будинків, і ці будинки зруйнувала армія РФ. Тому ці кілька сотень метрів, які росіяни захопили, не мають жодного значення. Наші захисники відійшли на більш підготовлені рубежі, де їхнє життя перебуває в безпеці», – сказав Фітьо в ефірі телемарафону.

«Загроз для сусідніх підрозділів це не становить, і, я думаю, це тимчасове явище. Лінія фронту щодня зміщується, ми просто не повідомляємо про захоплення або відбиття 100 метрів, нам це не потрібно», – розповів речник.

Зазначимо, що сьогодні захоплення села підтвердило й міноборони РФ.

Нагадаємо, що ЗСУ звільнили Крохмальне восени 2022 року під час контрнаступу в Харківській області.

Поділитись