У росії закликали створити 15-кілометрову «буферну зону» на Харківщині

У росії закликали створити 15-кілометрову «буферну зону» на Харківщині

У РФ закликають розпочати наступ у Харківській області для створення 15-кілометрової «буферної зони», незважаючи на «ймовірну нездатність російських військових захопити значні території».

Про це пише американський інститут вивчення війни.

9 січня Пєсков заявив, що російські сили зроблять все, щоб запобігти обстрілу Білгородської області.

Російські коментатори почали закликати російські війська створити «буферну зону» глибиною до 15 кілометрів на Харківщині, щоб відтіснити українські РСЗВ та артилерію від кордону з Білгородською областю.

ISW зазначає, що РФ для цього буде потрібно більше сил, ніж вони зараз сконцентрували вздовж кордону.

Експерти вважають, що швидше за РФ ще більше активізує свій наступ під Куп’янськом, який уже кілька місяців не дає їй особливого результату. А в Білгородській області російська армія здатна максимум на маневри, що відволікають, з метою відвернути українські сили від можливого наступу під Куп’янськом.

Спікер Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо також каже, що вони не фіксують підготовку РФ до наступу на Харків, про яку раніше писали західні ЗМІ.

За його словами, щоб РФ зараз сформувати новий наступальний «кулак» на будь-якій ділянці фронту, їй потрібно провести більшу підготовку. Україна такі дії одразу побачить, «тому Харків може видихнути».

Поділитись